5 Pasi Simpli Pentru a Alege Mobila Pentru Dormitor?

Alegerea mobilei pentru dormitor este un pas important in amenajarea locuintei

Indiferent de persoana, amenajarea dormitorului este o actiune esentiala in viata fiecaruia, mai devreme sau mai tarziu. Fie ca unele persoane isi doresc ceva mai simplu, elemente putine, spatiu liber mai mult, sau alte persoane prefera un decor luxos, toate acestea vor sa isi creeze o stare de confort, de intimitate in camera proprie. De aceea, in momentul amenajarii, este extrem de important ce mobila pentru dormitor alegem!

Ce pasi trebuie sa urmezi in a-ti alege mobila potrivita pentru dormitorul tau?

Pasul 1. Tine cont de ce vrei sa contina mobilierul in dormitorul tau

Dormitorul, in general, este compus din pat, noptiere, sifonier sau, in unele cazuri, dressing si comodă.

Pasul 2. Masoara spatiul disponibil din dormitorul tau

Pasul 3. Alege, functie de spatiul de care beneficiezi in camera respectiva, piesele de mobila esentiale pentru dormitorul tau.

Daca spațiul este unul destul de mare, poti opta pentru o varianta mai luxoasă: patul mare, sifonier spatios, noptierele direct proporționale cu patul si o comoda care sa iasa in evidenta. Desigur ca poti adauga si alte obiecte de mobilier pe langa cele esențiale.

Insa daca spatiul nu iti permite, exista variante si in cazul acesta. Poti opta pentru o canapea extensibila, astfel incat in timpul zilei sa beneficiezi de spatiul pe care l-ar fi ocupat un pat clasic, noptiere si sifonier nu foarte mari, dar foarte bine compartimentate si incapatoare implicit.

Pasul 4. Alege stilul de mobila pentru dormitor care se potriveste stilului propriu.

Fiecare dintre noi are propriile gusturi legate de stilul de mobila pentru dormitor care i se potrivesc. Confortul pentru fiecare persoana inseamna altceva, iar ambientul pe care il creezi este bine sa se potrivească cu stilul propriu. Fie ca optezi pentru un stil traditionalist, sau un stil mai modern, in tendinte, fii atent ca acestea sa coincidă cu gusturile tale, nu cu parerile prietenilor.

Pasul 5. Alege accesoriile potrivite mobilei alese pentru dormitorul tau

Cand alegi accesoriile raporteaza-te si la nuanta culorii varului folosit dar si la piesele de mobila pentru dormitor pe care le-ai ales

De ce este important sa mai tii cont cand alegi mobila pentru dormitor?

Amenajarea unui dormitor, cat si a unei case sau a unui apartament, in general, este o investiție pe termen lung. Ca urmare, ideal este sa alegi piese de mobila de care sa te bucuri multi ani la rand, deci sa ai in vedere calitatea produselor pe care le vei cumpara.

De asemenea, este important sa fii atent si la combinatia de culori pe care ti-o doresti. Acestea influenteaza starea de spirit si declanseaza senzatii difeite, functie de ce combinatii de nuante ai ales. Tine cont ca in dormitor este bine sa eviti culorile puternice folosite in exces, intrucat acestea pot provoca stari de agitație si sigur nu iti doresti acest lucru in locul tau de relaxare.

Variante de mobila pentru dormitor in stiluri si nuante diferite poti vedea aici: https://marcelprodtapiterie.ro/18-mobila-dormitor

Spune-le prietenilor: