Vrei Sa Stii Cum Poti Sa Amenajezi Un Dormitor Modern?

Este minunat cand iti poti amenaja o casa, un apartament sau un dormitor modern, asa cum ai visat dintotdeauna!

Majoritatea persoanelor isi doresc sa fie in trend. Foarte putini oameni mai opteaza in zilele noastre pentru stilul vintage. Mai degraba, ei isi doresc ca locuinta lor sa aiba un ambient nou, fresh si mai ales, la moda.

Totusi trebuie sa tinem cont de anumite aspecte cand facem acest pas, deoarece fiecare camera este utilizata pentru diferite tipuri de activități.

Odata ce tendintele se schimba in mod curent, nu e tocmai usor sa tinem pasul. Ca urmare, este bine ca încăperile sa aiba un anumit aspect, iar piesele de mobilier sa fie de un anumit tip si asezate intr-un anumit mod, care sa insufle ambientul potrivit.

Spre exemplu, dormitorul ar trebui sa fie o oaza de liniste, sa aiba o atmosfera de relaxare, de confort, in care sa te simti bine dupa o zi plina de activități. Dar stii ce trebuie sa faci ca sa iti creezi aceasta atmosfera?

Varianta cea mai potrivita la momentul actual este sa optezi pentru dormitoare moderne! Acestea se pliaza pe nevoile fiecarei persoane, fara nici o excepție, deoarece pot fi adaptate foarte usor la stilul personal.

Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand amenajezi dormitorul, pentru ca acesta sa fie unul modern:

1. Tine cont de culorile pe care le folosești!

Culorile pot fi adaptate in functie de preferințe, se pot face combinații de culori care transmit o stare de liniste si pace, perfecta pentru un dormitor. Nu este de ajuns sa te orientezi dupa tendinte in momentul actual pentru a avea un dormitor modern, intrucat aceste tendințe se bazeaza pe minimalism, insa stilul personal este important de adăugat. O nota personala te va face întotdeauna sa te simti „ca acasa” si acesta este unul din scopurile unui dormitor, sa iti ofere un sentiment de siguranță, de liniste.

2. Organizeaza mobilierul după propriul stil!

Aranjarea mobilierului este un alt aspect important intr-un dormitor modern, intrucat acesta este bine sa se asorteze, dar sa fie si pe placul tau ca si design. Si ideea de clasic poate fi moderna in zilele de astazi, deci poti alege fie simetrii, fie asimetrii, in privinta noptierelor, lampilor, si al pieselor de mobilier, in general. In functie de personalitatea ta si de preferintele proprii, poti opta pentru un stil de aranjare mai organizat, bazat pe linii drepte, pe ordine sau daca aceste lucruri ti se par rigide, poti prelua sau inventa un stil nestandardizat.

3. Fii atent la „imbracamintea’’ unui dormitor modern!

Pardoseala este si ea importanta in acest proces, intrucat o pardoseala bine aleasa, pe langa faptul ca iti va usura munca in procesul de curatenie, poate aduce o nota moderna in dormitorul tau prin simplul fapt ca modelul ei se potriveste cu restul obiectelor din camera. Cu exceptia ideii ca ofera o senzație placuta atunci cand te deplasezi, pardoseala imbraca aspectul camerei. Asortarea acesteia cu ambientul este un punct cheie in alegerea ei, insa si contrastele pot fi ideale in crearea unui dormitor modern.

4. Ia in considerare armonizarea obiectelor si a pieselor de mobilier!

Armonia pleaca din familie, iar daca vei tine cont de parerile si preferințele tuturor persoanelor participante la organizarea dormitorului sau al camerei, in general, acest fapt se va vedea in aspectul încăperii. Decideți impreuna ce piese de mobilier sa utilizați, cum vor fi acestea asezate, nuantele predominante pe care le veti folosi si bineinteles, stilul, astfel incat sa va mulțumească pe toti. Armonia se va reflecta in camera respectiva, la organizarea căreia ati participat cu totii.

5. Alege materialele potrivite!

Obiectele de mobilier si elementele de decor sunt o parte foarte importanta in definirea stilului unei camere. De aceea, sfatul nostru este sa reflectezi asupra materialului pe care il folosești la acestea. Cele mai folosite materiale in momentul de fata pentru obiectele dintr-un dormitor modern sunt:

  • sticla
  • lemn
  • materiale textile
  • piele
  • suprafete laminate.

Fa alegerea pe care o simti cea mai potrivita pentru tine si bucura-te de un dormitor modern in care sa te simti relaxat. Verifica optiunile pe care ti le oferim aici https://marcelprodtapiterie.ro/42-dormitoare  si astfel vei reusi sa atingi majoritatea pasilor de mai sus.

Spune-le prietenilor: