Patul Pentru Dormitor Perfect – Criterii Dupa Care Il Poti Alege

Stiai ca exista anumite elemente care iti pot influenta sanatatea de care e important sa tii cont cand iti alegi patul din dormitor?

Si e normal sa fie asa, intrucat, cred ca toti stim că e important cum e patul ca sa poti avea un somn bun si odihnitor si ca acest aspect este esențial pentru o viață sănătoasă și fericită.

De ce e bine sa tii cont cand iti alegi patul pentru dormitor?

Patul este in locul unde ne petrecem fiecare noapte si trebuie sa fie relaxant pentru corpul fiecaruia, in nici un caz opusul. Folosirea pe timp indelungat a unui pat neadecvat duce la dureri de spate sau in alte zone, dureri care, in timp, se pot transforma in afectiuni serioase ale corpului.

Factorii esențiali de care este bine sa tii cont cand alegi un pat pentru dormitor sunt:

  • Cel mai important factor de care este bine sa tii cont este sa fie alegerea perfecta pentru sanatatea coloanei tale vertebrale. Acest lucru va fi influentat de tipul de saltea pe care patul il are. Unele persoane prefera o saltea mai moale, avand senzația ca aceasta este varianta perfecta pentru relaxare, insa o saltea mai dura poate fi una dintre cele mai bune solutii, mai ales in momentul in care exista riscul de a avea probleme de coloana vertebrala. Salteaua mai dura menține spatele drept si vei sesiza ca somnul poate fi mult mai odihnitor.
  • Un alt factor important in alegerea patului din dormitor este marimea patului. Si daca ne raportam la marimea patului aici e bine sa fii atent la doua aspecte: marimea patului in raport cu tine sau cu cea mai inalta persoana din casa si marimea lui in raport cu dormitorul tau, unde acesta este plasat. Astfel, patul e bine sa fie ales astfel incat cea mai inalta persoana din casa sa poata incapea intins, cu mainile pe langa corp, fara a se lovi de marginea de jos si fara a simti membrele inferioare „in aer”. Daca ne raportam la dimensiunea camerei, patul din dormitor de dimensiuni mari este o alegere buna pentru o camera cu spatiu larg, dar intr-o camera cu spatiu mic, el te poate mai mult incurca decat te poate ajuta.
  • Un alt factor esential in alegerea patului din dormitor este aspectul estetic al acestuia. Cand il alegem e important sa tinem cont ca acesta trebuie sa contribuie, in armonie, la ambientul linistitor din dormitor si sa creeze o atmosfera relaxanta
  • Un factor care poate influenta alegerea patului din dormitor este constituit din accesoriile sau corpurile de mobilier adiacente cu care acesta vine in dotare. Pentru o persoana careia ii place sa citeasca, o noptiera sau o etajera care ii permite sa aseze cartea cand termina de citit si o veioza inalta asezata alaturi sau o lampa incorporata in cadrul patului poate influenta decizia de cumparare

In concluzie, cand alegem patul din dormitor, e bine sa tinem cont de:

  • Calitatea saltelei
  • Marimea patului in raport cu cea mai inalta persoana din casa
  • Marimea patului din dormitor raportat la spatiul de care dispunem
  • Aspectul estetic al acestuia
  • Accesoriile sau corpurile de mobilier adiacente potrivite patului

Alege varianta de pat in dormitor care te avantajeaza si bucura-te de confortul pe care acesta il ofera!

Poti vedea aici https://marcelprodtapiterie.ro/19-paturi-dormitor- variante de paturi de dormitor ca sa te orientezi.

Spune-le prietenilor: